Wat is fulfilment?

Fulfilment tijdvrij

Wat betekent de veelgebruikte term fulfilment nou eigenlijk precies? Fulfilment betekent kort gezegd de afhandeling van het gehele logistieke proces vanaf de plaatsing van een bestelling in een webshop tot aan de bezorging aan de klant. De term zie je ook weleens voorbijkomen in de vorm e-fulfilment. Hierbij staat de 'e' simpelweg voor elektronisch en houdt in dat de producten via een een online webshop verkocht worden.

De term is de laatste jaren steeds populairder geworden door het toenemend aantal webshops in Nederland en België. Een aansluitende term is ook wel 'fulfilment center'. 

Een fulfilment center neemt het gehele logistieke afhandelingsproces over van een webshop. Dat betekent dat ze de opslag, orderverwerking, uitlevering en retournering uit handen nemen van webshops die hier behoefte aan hebben.

 

Waarom zou je behoefte hebben aan een fulfilment center?

Veel webshops zijn toe aan een fulfilment center wanneer ze hun focus volledig willen richten op de bedrijfsvoering in plaats van het verwerken en verzenden van binnenkomende bestellingen. Voor een groot aantal webshops gaat veel tijd zitten in het verpakken en verzenden van bestellingen. Dit kan soms wel uren kosten per dag. Een logische en slimme stap is dan om de bestellingen op te laten slaan, verpakken en verzenden door een fulfilment center zoals TijdVrij Fulfilment.

Een fulfilment center zorgt er voor dat de webshops geen enkel omkijken meer hebben naar de opslag, orderverwerking en retours. De webshops hoeven dus alleen nog meer bezig te zijn met leuke taken zoals het binnenhalen van verkopen, inkopen van nieuwe producten/voorraad en het doen groeien van de webshop zelf.

 

Enthousiast geworden en wil je ook beginnen met fulfilment? Klik dan hier.