Verzenden via bol.com - TijdVrij Fulfilment

Met de dienst Verzenden via bol.com kun je je bestellingen zorgeloos verzenden tegen de beste tarieven die bol.com voor jou geregeld heeft. Een zeer interessant onderdeel voor partners van bol.com. De verzendmethode van bol.com is enkel voor verkooppartners die verkopen op bol.com en die in Nederland gevestigd zijn. 

 

VVB en VVB+

Bol.com biedt twee verschillende verzendmethodes aan; VVB en VVB+. VVB, ookwel Verzenden Via Bol.com, is vooral aantrekkelijk voor verkopers die veel brievenbuszendingen hebben of B2B klanten. Met VVB verzend je jouw pakketten via DHL of PostNL. De pakketten worden overdag geleverd aan de klant. Om deze reden is er voor VVB een cu-off tijd van voor 15:00 besteld morgen in huis.
Bol.com biedt ook VVB+ aan. Dit is de verzendmethode voor de partner die graag de snelste levering wilt en voornamelijk B2C klanten heeft. De pakketten met VVB+ worden via Ampère/Budbee verzonden. Een groot voordeel is dat de pakketten 's avonds geleverd worden. Voor 23:59 besteld morgen in huis is de perfecte cut-off tijd van VVB+. 

Hoe kom jij aan VVB of VVB+

Niet iedereen kan zich direct aanmelden. Bol.com stelt hier namelijk een paar eisen voor op. Je moet minimaal één sale gemaakt hebben, gevestigd zijn in Nederland en voor VVB+ moet je in een bepaald gebied gevestigd zijn. Dat komt omdat VVB+ nog beperkt bruikbaar is. 
Kom jij nog niet in aanmerking voor VVB+? Geen probleem! TijdVrij Fulfilment is een Ampère VVB+ drop-off punt en officiele partner. Al onze klanten krijgen automatisch toegang tot VVB+ bij TijdVrij. Meer weten? Klik hier.
verzenden via bol.com
De voordelen van Verzenden via bol.com
 • Bol spreekt je niet meer aan op de prestaties van de vervoerder 
  Levert de vervoerder een pakket wel eens te laat af? Geen stress, want wanneer je gebruikmaakt van Verzenden via bol.com word je hier niet meer op aangesproken.
 • Gratis extra bezorgopties bieden aan je klanten
  Als je gebruikmaakt van Verzenden via bol.com laat je je klanten zelf bepalen waar en wanneer ze hun bestelling willen ontvangen. 
 • Klantvragen over de levering worden beantwoord door bol.com 
  Wij doen de bezorging van je bestelling en bol.com neemt alle klantvragen over de levering uit handen. Je ontvangt dus alleen nog de klantvragen over de artikelen zelf en over eventuele retouren. Scheelt weer!  
 • Zoekgeraakte zendingen worden tot 75 procent van de verkoopprijs vergoed 
  Raakt een bestelling na het inleveren vermist? Dan wordt tot 75 procent van de verkoopprijs van de inhoud van de bestelling vergoed. Daarnaast worden de gemaakte logistieke kosten volledig aan je terugbetaald.  

 

Misschien wel het grootste voordeel van VVB en voornamelijk VVB+ is een toename van de conversie en dus meer verkopen. Omdat je betere levervoorwaardes kunt behalen, zijn klanten veel sneller geneigd om jouw product te kopen in plaats van die van een van jouw concurrenten. Een ideale en goedkope manier van een goede marktpositie innemen dus!